Navštívte nás na Facebooku
Jazyk: Slovenský Český
Nákupný košík je momentálne prázdny
Prihláste sa
Nový zákazník? Zaregistrujte sa
Kategórie produktu:  Imunita a antioxidanty

Granaforte - granátové jablko zn. Dr. Jacob´s

Polyfenolový koncentrát z granátového jablka. Granátové jablko pôsobí na ľudský organizmus mimoriadne blahodárne: je efektívnym antioxidantom, zmierňuje následky starnutia, znižuje riziko ochorenia kardiovaskulárneho systému, prečisťuje organizmus, vyrovnáva kyslé prostredie v žalúdku, pomáha udržiavať cievy v dobrej kondícii, reguluje krvný tlak, ochraňuje kĺby, dokáže nabudiť imunitný systém a posledné výskumy dokazujú aj pozitívne účinky v prevencii rakoviny.
Obsah: 100 ml
Dostupnosť: Na sklade 1 ks
13,00 EUR
Množstvo:
Granaforte - granátové jablko zn. Dr. Jacob´s
Granaforte - granátové jablko zn. Dr. Jacob´s

Výživový doplnok so sladidlom prírodného pôvodu s obsahom steviol-glykozidov.

Doporučené dávkovanie: 1krát denne zamiešajte v 250 ml (minerálnej) vody 2 čajové lyžičky (6,6 ml) Granaforte a vypite. Neužívajte neriedené ani nalačno! Vyrobené v Nemecku za prísnych kontrol kvality.

Ustanovená denná dávka sa nesmie presiahnuť. Tento výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí na suchom a chladnom mieste v dobre uzavretom obale. Chráňte pred priamym slnečným svetlom. Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 25 dní.

Minimálna trvanlivosť neotvoreného výrobku do konca / Šarža číslo: viď etiketa

Obsah: 100 ml (15 dávok)

Výživové hodnoty v dennej dávke: 6,6 ml
Pravotočivá L-(+) kyselina mliečna 0,5 g
Polyfenoly* 500 mg
*vyjadrené podľa Folina-Ciocalteua ako ekvivalent kyseliny gallovej

Zloženie: koncentrát z granátového jablka (81%, čiastočne fermentovaný), prirodzene fermentovaná pravotočivá L - (+) kyselina mliečna (10%), koncentrát z plodov bazy čiernej, sladidlo: glykozidy steviolu.

Vyrobené v Nemecku. Distribúcia v Rakúsku a Nemecku: Dr. Jacob´s Medical GmbH, 65232 Taunusstein
Distribúcia pre SR: Weltfit, s.r.o., Bernolákova 44, 97405 Banská Bystrica

Polyfenoly z granátového jablka – mnohostranný liečivý účinok

  1. Polyfenoly z granátového jablka proti rakovine prostaty a iným druhom rakoviny. Polyfenoly z fermentovaného granátového jablka spôsobovali smrť rakovinových buniek. Čerstvá šťava z granátového jablka naproti tomu vykazovala len minimálny účinok. Aj u iných druhov rakoviny ponúkajú polyfenoly z  granátové jablka zdravotné výhody, čo sa dokázalo v predklinických štúdiách u rakoviny pľúc, čreva, kožeprsníka.
  2. Antioxidanty z granátového jablka spomaľujú starnutie buniek – polyfenoly z granátového jablka prekonali v siedmych skúšobných postupoch doteraz najsilnejšie antioxidanty ako červené víno, čučoriedková šťava, šťava z acai a brusnicová šťava. Polyfenoly z granátového jablka majú 3-4 násobnú antioxidačnú kapacitu červeného vína alebo zeleného čaju. Polyfenoly z granátového jablka znižujú oxidačný stres.
  3. Polyfenoly z granátového jablka prispievajú k ochrane srdca. Štúdia publikovaná v časopise The American Jounal of Cariology ukázala, že šťava z granátového jablka u pacientov zo srdcovo cievnymi ochoreniami –  s ischemickou chorobou srdca, významne zlepšila prekrvenie srdcového svalu a o polovicu znížila výskyt bolesti na hrudi (angina pectoris)
  4. Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy – polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť zápal a priepustnosť ciev. Pri štúdiách s polyfenolmi z granátového jablka sa zistilo, že sa výrazne zlepšila funkcia ciev ako aj regulácia prietoku krvi. Výrazne sa znížilo zhrubnutie steny ciev krčných tepien. Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy pred zužovaním a upchávaním a podporujú prekrvenie aj pri erektilnej disfunkcii.
  5. Polyfenoly z granátového jablka znižujú hladinu cholesterolu a zabraňujú jeho oxidácii. Pri sledovaní účinkov polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že znižujú oxidovaný LDL cholesterol. Ten je kľúčovým faktorom pri rozvoji aterosklerózy. Polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť rôzne rizikové faktory cievnych ochorení aktiváciou enzýmu PON 1. Je to enzým chrániaci cievy.
  6. Polyfenoly z granátového jablka chránia mozog. Protizápalové a antioxidačné účinky polyfenolov z granátového jablka majú pravdepodobne priaznivý vplyv na funkcie mozgu a môžu znížiť poškodenie mozgu, ktoré sa vyskytujú v dôsledku nedostatku kyslíka po problematických pôrodoch alebo mozgových porážkach. Tieto mimoriadne cenné  polyfenoly pôsobia nielen proti cievnym  ochoreniam srdca a mozgu, ale aj Alzheimerovej demencii.
  7. Polyfenoly z granátového jablka zabraňujú zápalom. Polyfenoly z granátového jablka ovplyvňujú zápal. Majú podobné účinky ako napr. paracetamol. Tým sú polyfenoly z granátového jablka účinné aj pri chronických zápalových ochoreniach. Môžu napr. spomaliť zápalovú deštrukciu kĺbovej chrupavky pri reumatoidnej artritíde, zmierniť poškodenie pečene podmienenej zápalom – fibróza, môžu zmierniť zápaly sliznice črevaCrohnova choroba a ulcerózna kolitída.
  8. Polyfenoly z granátového jablka podporujú chudnutie. Obézni ľudia v štúdii užívajúci šťavu z granátového jablka si dokázali udržať svoju hmotnosť a znižujú tvorbu tuku až o 40%.
  9. Diabetes - granátové jablko zvyšuje citlivosť buniek na inzulín a chráni pred poškodením.
  10. Účinok proti vírusom a baktériám. Polyfenoly z granátového jablka neblokujú len zápaly, ale môžu pôsobiť priamo proti vírusovým a bakteriálnym infekciám. Pri podávaní polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že dokážu zabiť chrípkový vírus typu A v ústach a krku, ako aj zabrániť jeho ďalšieho šíreniu. Polyfenoly majú široký účinok aj proti iným vírusom, baktériám ako aj parazitom malárie.
  11. Detoxikačný účinok. Polyfenoly z granátového jablka sú aj chelátorom ťažkých kovov (napr. meď). Chelátor je látka, schopná viazať kovy a vylučovať ich z tela von.
  12. Zníženie vysokého krvného tlaku. Užívaním polyfenolov z granátového jablka poklesol systolický krvný tlak.

Kvalitatívne rozdiely

Výrobky z granátového jablka na trhu sa značne líšia v kvalite a obsahu účinných látok, ktorými sú polyfenoly. To sa týka nielen štiav ale aj extraktov. Vo všetkých doterajších klinických štúdiách sa potvrdila ako účinná dávka 600mg polyfenolov.
Polyfenoly z granátového jablka sú cenovo výhodnou a vedecky dokázanou možnosťou, navyše bez vedľajších účinkov. Polyfenoly z granátového jablka sa osvedčili ako  sprievodná nutričná liečba:
  • metabolického syndrómu
  • stukovatenia pečene
  • cukrovky, aterosklerózy
  • srdcovo cievnych chorôb
  • Alzheimerovej choroby
  • rakoviny
  • zápalov

Skôr ako si kúpite akýkoľvek výrobok s granátovým jablkom, zistite si, koľko polyfenolov obsahuje jedna dávka a či prešla šťava procesom fermentácie. Toto sú dve dôležité veci, na ktoré by ste mali pamätať. Všetky výrobky z granátového jablka od Dr.Jacobsa garantujú dokázateľne účinné množstvo polyfenolov.