Výživový doplnok so sladidlom prírodného pôvodu s obsahom steviol-glykozidov.
Doporučené dávkovanie: 1krát denne zamiešajte v 250 ml (minerálnej) vody 2 čajové lyžičky (6,6 ml) Granaforte a vypite. Neužívajte neriedené ani nalačno! Vyrobené v Nemecku za prísnych kontrol kvality.
Ustanovená denná dávka sa nesmie presiahnuť. Tento výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí na suchom a chladnom mieste v dobre uzavretom obale. Chráňte pred priamym slnečným svetlom. Po otvorení uchovávajte v chladničke a spotrebujte do 25 dní.
Minimálna trvanlivosť neotvoreného výrobku do konca / Šarža číslo: viď etiketa
Obsah: 100 ml (15 dávok)
Výživové hodnoty v dennej dávke: 6,6 ml | |
Pravotočivá L-(+) kyselina mliečna | 0,5 g |
Polyfenoly* | 500 mg |
*vyjadrené podľa Folina-Ciocalteua ako ekvivalent kyseliny gallovej |
Zloženie: koncentrát z granátového jablka (81%, čiastočne fermentovaný), prirodzene fermentovaná pravotočivá L - (+) kyselina mliečna (10%), koncentrát z plodov bazy čiernej, sladidlo: glykozidy steviolu.
Vyrobené v Nemecku. Distribúcia v Rakúsku a Nemecku: Dr. Jacob´s Medical GmbH, 65232 Taunusstein
Distribúcia pre SR: Weltfit, s.r.o., Bernolákova 44, 97405 Banská Bystrica
Polyfenoly z granátového jablka – mnohostranný liečivý účinok
- Polyfenoly z granátového jablka proti rakovine prostaty a iným druhom rakoviny. Polyfenoly z fermentovaného granátového jablka spôsobovali smrť rakovinových buniek. Čerstvá šťava z granátového jablka naproti tomu vykazovala len minimálny účinok. Aj u iných druhov rakoviny ponúkajú polyfenoly z granátové jablka zdravotné výhody, čo sa dokázalo v predklinických štúdiách u rakoviny pľúc, čreva, kože a prsníka.
- Antioxidanty z granátového jablka spomaľujú starnutie buniek – polyfenoly z granátového jablka prekonali v siedmych skúšobných postupoch doteraz najsilnejšie antioxidanty ako červené víno, čučoriedková šťava, šťava z acai a brusnicová šťava. Polyfenoly z granátového jablka majú 3-4 násobnú antioxidačnú kapacitu červeného vína alebo zeleného čaju. Polyfenoly z granátového jablka znižujú oxidačný stres.
- Polyfenoly z granátového jablka prispievajú k ochrane srdca. Štúdia publikovaná v časopise The American Jounal of Cariology ukázala, že šťava z granátového jablka u pacientov zo srdcovo cievnymi ochoreniami – s ischemickou chorobou srdca, významne zlepšila prekrvenie srdcového svalu a o polovicu znížila výskyt bolesti na hrudi (angina pectoris)
- Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy – polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť zápal a priepustnosť ciev. Pri štúdiách s polyfenolmi z granátového jablka sa zistilo, že sa výrazne zlepšila funkcia ciev ako aj regulácia prietoku krvi. Výrazne sa znížilo zhrubnutie steny ciev krčných tepien. Polyfenoly z granátového jablka chránia cievy pred zužovaním a upchávaním a podporujú prekrvenie aj pri erektilnej disfunkcii.
- Polyfenoly z granátového jablka znižujú hladinu cholesterolu a zabraňujú jeho oxidácii. Pri sledovaní účinkov polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že znižujú oxidovaný LDL cholesterol. Ten je kľúčovým faktorom pri rozvoji aterosklerózy. Polyfenoly z granátového jablka môžu znížiť rôzne rizikové faktory cievnych ochorení aktiváciou enzýmu PON 1. Je to enzým chrániaci cievy.
- Polyfenoly z granátového jablka chránia mozog. Protizápalové a antioxidačné účinky polyfenolov z granátového jablka majú pravdepodobne priaznivý vplyv na funkcie mozgu a môžu znížiť poškodenie mozgu, ktoré sa vyskytujú v dôsledku nedostatku kyslíka po problematických pôrodoch alebo mozgových porážkach. Tieto mimoriadne cenné polyfenoly pôsobia nielen proti cievnym ochoreniam srdca a mozgu, ale aj Alzheimerovej demencii.
- Polyfenoly z granátového jablka zabraňujú zápalom. Polyfenoly z granátového jablka ovplyvňujú zápal. Majú podobné účinky ako napr. paracetamol. Tým sú polyfenoly z granátového jablka účinné aj pri chronických zápalových ochoreniach. Môžu napr. spomaliť zápalovú deštrukciu kĺbovej chrupavky pri reumatoidnej artritíde, zmierniť poškodenie pečene podmienenej zápalom – fibróza, môžu zmierniť zápaly sliznice čreva – Crohnova choroba a ulcerózna kolitída.
- Polyfenoly z granátového jablka podporujú chudnutie. Obézni ľudia v štúdii užívajúci šťavu z granátového jablka si dokázali udržať svoju hmotnosť a znižujú tvorbu tuku až o 40%.
- Diabetes - granátové jablko zvyšuje citlivosť buniek na inzulín a chráni pred poškodením.
- Účinok proti vírusom a baktériám. Polyfenoly z granátového jablka neblokujú len zápaly, ale môžu pôsobiť priamo proti vírusovým a bakteriálnym infekciám. Pri podávaní polyfenolov z granátového jablka sa zistilo, že dokážu zabiť chrípkový vírus typu A v ústach a krku, ako aj zabrániť jeho ďalšieho šíreniu. Polyfenoly majú široký účinok aj proti iným vírusom, baktériám ako aj parazitom malárie.
- Detoxikačný účinok. Polyfenoly z granátového jablka sú aj chelátorom ťažkých kovov (napr. meď). Chelátor je látka, schopná viazať kovy a vylučovať ich z tela von.
- Zníženie vysokého krvného tlaku. Užívaním polyfenolov z granátového jablka poklesol systolický krvný tlak.
Kvalitatívne rozdiely
- metabolického syndrómu
- stukovatenia pečene
- cukrovky, aterosklerózy
- srdcovo cievnych chorôb
- Alzheimerovej choroby
- rakoviny
- zápalov
Skôr ako si kúpite akýkoľvek výrobok s granátovým jablkom, zistite si, koľko polyfenolov obsahuje jedna dávka a či prešla šťava procesom fermentácie. Toto sú dve dôležité veci, na ktoré by ste mali pamätať. Všetky výrobky z granátového jablka od Dr.Jacobsa garantujú dokázateľne účinné množstvo polyfenolov.