Akáciová vláknina 300g.
Akáciová vláknina obsahuje viac ako 80% rozpustnej vlákniny:
- uľahčuje vyprázdňovanie
- nespôsobuje nadúvanie a kŕče
- podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a laktobacilmi
- prispieva k udržaniu správnej hladiny cholesterolu a cukru v krvi
- má neutrálnu chuť, vhodná aj pre vegánov, vegetariánov
Odporúčané dávkovanie: 2x denne 1 polievkovú lyžicu (cca 6 g) rozpustiť v dostatočnom množstve vody a vypiť. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Držte mimo dosah detí. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pre vyváženú a pestrú stravu.
Zloženie: akáciová vláknina prášok (Fibregum™).
Skladovať v chlade (6-25°C) a chrániť pred svetlom. Vyrobené v Nemecku.
Denná dávka (1 odmerka) obsahuje |
|
akáciová vláknina |
10 g |
rozpustná vláknina |
8 g |
Upozornenie: akáciová vláknina je prírodná látka a podlieha prirodzeným zmenám vo farbe, vôni a chuti.
Nesprávna výživa, veľa rafinovaných potravín, veľa cukru, zlých tukov, jedenie neskoro večer, nedostatok pohybu, sedavé zamestnanie a iné faktory moderného životného štýlu nepriaznivo ovplyvňujú tráviaci trakt. Výsledkom sú zápchy, hemoroidy, nadúvanie, bolesti brucha alebo pocity plnosti. Akáciová vláknina je mimoriadne vhodná pri riešení týchto problémov. Vzhľadom na svoju štruktúru oproti iným vlákninám nespôsobuje nadúvanie a kŕče. Jej výsledky sa prejavia až po pravidelnom užívaní. Po týždňovom užívaní sa prejavia výsledky v pravidelnom vyprázdňovaní.
Ďalším veľmi rozšíreným črevným ochorením je dráždivé črevo, kde sa striedajú zápchy a hnačky sprevádzané bolesťami brucha a nadúvaním. Príčinou tohto ochorenia je oslabená črevná mikroflóra, zápal a poškodená črevná sliznica. Akáciová vláknina dokáže pri pravidelnom užívaní znormalizovať stav medzi riedkou a tvrdou stolicou a podporuje osídlenie čreva bifidobaktériami a laktobacilmi. Zároveň pôsobí protizápalovo. Rozkladanie akáciovej vlákniny v hrubom čreve baktériami zabraňuje vzniku „syndrómu deravého čreva“. Tým chráni črevo, aby sa do tela nedostávali cez črevnú stenu škodlivé látky a toxíny.
Aj pre diabetických pacientov a ľudí s obezitou je akáciová vláknina prínosom. Vláknina zachováva nízku hladinu inzulínu v krvi. Tento čisto prírodný produkt neutrálnej chuti vyvoláva pocit zasýtenia a zabraňuje tak náhlym pocitom hladu. Je to veľmi vhodný prostriedok pri chudnutí alebo zachovaní štíhlej línie. Navyše vláknina vždy naviaže aj určité množstvo cholesterolu, ktoré sa potom vylúči, tak je akáciová vláknina vhodným preventívnym prostriedkom na udržanie si správnej hladiny cholesterolu.