Navštívte nás na Facebooku
Jazyk: Slovenský Český
Nákupný košík je momentálne prázdny
Prihláste sa
Nový zákazník? Zaregistrujte sa
Kategórie produktu:  Imunita a antioxidanty

SupraMedEx Vysokohorský čaj PUERH (sypaný) 150 g

Vysokohorský čaj PUERH zo starých čajovníkov prirodzene obsahuje širokú škálu bioaktívnych látok, ako sú zlúčeniny s antioxidačnými vlastnosťami, flavonoidy, alkaloidy, aromatické látky, probiotiká a prebiotiká. Čierny čaj PUERH je špecifický pre svoj proces fermentácie. Lístky čajovníku sú najprv spracované ako zelený čaj a potom fermentované, čo im dodáva špecifickú chuť a arómu. Mnoho ľudí ho považuje za "zrelý" čaj s bohatou a komplexnou chuťou. Na použitie ako súčasť liečby s produktmi EXTRA a OPTIMAL alebo samostatne. Prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a k normálnej termogenéze (výdaju energie).

Viac informácií
Obsah: 150 g
Dostupnosť: Na sklade 1 ks
Cena: 19,00 EUR / ks
SupraMedEx Vysokohorský čaj PUERH (sypaný) 150 g
SupraMedEx Vysokohorský čaj PUERH (sypaný) 150 g

Na použitie ako súčasť liečby s produktmi EXTRA a OPTIMAL alebo samostatne. Prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a k normálnej termogenéze (výdaju energie).

Čaj PUERH – skvelý nápoj na osvieženie, po ťažkom jedle alebo len pre radosť! 

  • Vypestované zo semien – široký génový fond a oveľa vyššia pridaná hodnota pre telo človeka.
  • 100% fermentované lístky zo 75-150 rokov starých čajovníkov Camellia sinensis, materská rastlina má viac ako 400 rokov.
  • Mierna vlhká klíma a horská poloha zaisťujú dostatok vlahy aj slnečných lúčov, čo má vplyv na kvalitu čaju.
  • Úroda a spracovanie v roku 2015, od tej doby čajové lístky starnú pod dohľadom skúsených čajových majstrov.
  • Čajové lístky boli pretriedené do kvality Special Grade - pre vyvážený pomer medzi plnou chuťou a čokoládovou jemnosťou.
  • Nálev má krásnu tmavočervenú farbu.
  • Chuť je bohatá, krémovo sladká, ale nechýbajú zemité tóny typické pre tento druh čaju.
  • Špecifická vôňa, ktorá láka milovníkov čajov.
  • Šetrné spracovávanie umožňuje udržať vysokú koncentráciu antioxidantov, preto sú jeho účinky na ľudský organizmus tak blahodarné.
  • Tým, že sú lístky fermentované, čaj nedráždi tráviaci systém, ale naopak - upokojuje.
Príprava a skladovanie:
Voda. Kvalita vody má vplyv na chuť čaju. Použite pokiaľ možno vodu mäkkú alebo filtrovanú. Chlórovanú vodu z centrálneho zdroja pitnej vody povarte, čo umožní chlóru vypariť sa, čím sa zníži prípadná chlórová chuť a vôňa vody. Tvrdá voda môže spôsobiť mdlú chuť nálevu a tvorbu nevzhľadného povlaku na hladine nápoja spôsobeného vyzrážaním trieslovín.
Skladovanie. Skladujte v suchu a tme, pri teplote do 25 ° C, mimo cudzie pachy, a to v pôvodnom neotvorenom obale, po otvorení v uzatvárateľných nádobách, najlepšie porcelánových, keramických, hlinených, alebo sklenených (neprepúšťajúcich svetlo).
 
Postup prípravy.
Lúhovanie za tepla. 5 g čajových lístkov dajte do kanvičky 500 ml, zalejte vodou s teplotou 95-100°C (hneď po zovretí) a nechajte lúhovať 5 minút. Potom nechajte čaj vychladnúť na teplotu pod 40°C.
Lúhovanie za studena (príprava deň vopred): 5g čaju dajte do kanvičky 500 ml, zalejte odstátou vodou izbovej teploty a čajové lístky nechajte lúhovať voľne vo vode bez sitka a uložte cez noc v chladničke. Ráno vylúhované čajové lístky prelejte cez sitko.