Popis Multi Magnesium
Odporúčané dávkovanie: 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.
Dôležité upozornenie: Výrobok sa vyrába podľa smerníc GMP s vegánskymi surovinami v Nemecku. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Nevhodné pre deti. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy. Skladujte uzavreté, v suchu, chlade a chráňte pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.
Informácie o alergénoch: Zložky tohto výrobku neobsahujú žiadne nebezpečné alergény podľa nariadenia EU č. 1169/2011,ktoré môžu spôsobiť alergiu alebo intoleranciu.
Zloženie: bisglicynát horečnatý, malát horečnatý, horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej, horečnaté soli kyseliny citrónovej, hydroxypropyl-metylcelulóza, glukónan horečnatý, mliečnan horečnatý, magnézium L-askorbát
Viac informácií o funkcii horčíka nájdete tu |
||
Výživová hodnota v dennej dávke (2 kapsuly) |
|
%RVH |
Vitamín C |
24,0 mg |
30% |
Horčík |
260,0 mg |
70% |
z toho: |
|
|
bisglycinát horečnatý |
50,0 mg |
- |
malát horečnatý |
76,0 mg |
- |
horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej |
70,0 mg |
|
horečnaté soli kysleiny citrónovej |
52,0 mg |
- |
glukónan horečnatý |
5,0 mg |
|
mliečnan horečnatý |
4,0 mg |
- |
magnézium L-askorbát |
3,0 mg |
- |
Horčík je protihráčom vápnika, brzdí vstup vápnika do buniek, tým tlmí uvoľňovanie oxidu dusnatého (NO) a aj tvorbu zápalov. Pre toto je horčík protizápalový minerál. Lenže naše pôdy sú dnes vyčerpané a obsahujú minimum horčíka. A aj v potrave sa vyskytuje len veľmi málo horčíka. Následkom je zvýšená náchylnosť ľudí na zápaly. Keďže aj meranie horčíka v tele u nás neprebieha správne (mal by sa merať vnútrobunkovo, čo sa nerobí), ľudia často žijú v klamlivej predstave, že horčíka majú dostatok. Kombinácia viacerých faktorov ako stres, vírusy a aj nedostatok horčíka či iných vitálnych látok potom spúšťa u ľudí rôzne chronické zápalové reakcie.
Najväčší vinníci chronického zápalu.
V tele se vytvára zápal z nedostatku horčíka a tento zápal môže spôsobiť zvýšenie hladiny cholesterolu. Jednoducho povedané: problémom je preťaženie organizmu vysoko spracovanými sacharidmi (cukor, múka a všetky výrobky z nich) a omega 6 rostlinnými olejmi (sója, kukurica, slnečnica), ktoré sa nachádzajú v mnohých spracovaných potravinách. Hlavným vinníkom je teda nízka hladina horčíka. Ďalším faktorom je nesprávne dýchanie, ktoré znižuje hladinu CO2 a O2 v tele, čo spôsobuje systémový zápal. Horčík by mal byť základom prevencie a liečby srdcových chorôb, cukrovky a aterosklerózy. Slúži ako prírodný antagonista vápnika, normalizuje krvný tlak a nepravidelný srdcový rytmus.