Popis Multi Magnesium
Odporúčané dávkovanie: 2 kapsuly denne zapiť dostatočným množstvom tekutín.
Dôležité upozornenie: Výrobok sa vyrába podľa smerníc GMP s vegánskymi surovinami v Nemecku. Výživový doplnok neslúži ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Neprekračujte denné odporúčané dávkovanie. Nevhodné pre deti. Nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy. Skladujte uzavreté, v suchu, chlade a chráňte pred svetlom. Udržujte mimo dosahu malých detí.
Informácie o alergénoch: Zložky tohto výrobku neobsahujú žiadne nebezpečné alergény podľa nariadenia EU č. 1169/2011,ktoré môžu spôsobiť alergiu alebo intoleranciu.
Zloženie: bisglicynát horečnatý, malát horečnatý, horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej, horečnaté soli kyseliny citrónovej, hydroxypropyl-metylcelulóza, glukónan horečnatý, mliečnan horečnatý, magnézium L-askorbát
| 
 | 
 | 
|
| Výživová hodnota v dennej dávke (2 kapsuly) | 
 | 
  %RVH 
 | 
| Vitamín C | 
 28,1 mg 
 | 
 35% 
 | 
| 
 Horčík 
 | 
  251,0 mg 
 | 
  67% 
 | 
| 
   z toho: 
 | 
 | 
 | 
| 
   malát horečnatý 
 | 
 70,0 mg 
 | 
 - 
 | 
| 
   horečnaté soli kyseliny ortofosforečnej 
 | 
  70,0 mg 
 | 
  - 
 | 
| 
   horečnaté soli kysleiny citrónovej 
 | 
 50,0 mg 
 | 
 - 
 | 
| 
   bisglycinát horečnatý 
 | 
  48,0 mg 
 | 
  - 
 | 
| 
   glukónan horečnatý 
 | 
 5,3 mg 
 | 
 - 
 | 
| 
   mliečnan horečnatý 
 | 
 4,6 mg 
 | 
 - 
 | 
| 
   magnézium L-askorbát 
 | 
  3,0 mg 
 | 
  - 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
Horčík je protihráčom vápnika, brzdí vstup vápnika do buniek, tým tlmí uvoľňovanie oxidu dusnatého (NO) a aj tvorbu zápalov. Pre toto je horčík protizápalový minerál. Lenže naše pôdy sú dnes vyčerpané a obsahujú minimum horčíka. A aj v potrave sa vyskytuje len veľmi málo horčíka. Následkom je zvýšená náchylnosť ľudí na zápaly. Keďže aj meranie horčíka v tele u nás neprebieha správne (mal by sa merať vnútrobunkovo, čo sa nerobí), ľudia často žijú v klamlivej predstave, že horčíka majú dostatok. Kombinácia viacerých faktorov ako stres, vírusy a aj nedostatok horčíka či iných vitálnych látok potom spúšťa u ľudí rôzne chronické zápalové reakcie.
Najväčší vinníci chronického zápalu.
V tele se vytvára zápal z nedostatku horčíka a tento zápal môže spôsobiť zvýšenie hladiny cholesterolu. Jednoducho povedané: problémom je preťaženie organizmu vysoko spracovanými sacharidmi (cukor, múka a všetky výrobky z nich) a omega 6 rostlinnými olejmi (sója, kukurica, slnečnica), ktoré sa nachádzajú v mnohých spracovaných potravinách. Hlavným vinníkom je teda nízka hladina horčíka. Ďalším faktorom je nesprávne dýchanie, ktoré znižuje hladinu CO2 a O2 v tele, čo spôsobuje systémový zápal. Horčík by mal byť základom prevencie a liečby srdcových chorôb, cukrovky a aterosklerózy. Slúži ako prírodný antagonista vápnika, normalizuje krvný tlak a nepravidelný srdcový rytmus.
            
    
    
                            
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                